Kristinos Bondar receptas.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Batatą gerai nuplaukite, nusausinkite rankšluosčiu ir subadykite iš visų pusių šakute. Batatą padėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite ~20 min. kol suminkštės. Paruoštą batatą ištraukite ir palikite atvėsti.

3. Kol batatas kepa, išvirkite ryžius. Per naktį arba kelias valandas mirkytus ryžius gerai nuplaukite šaltu vandeniu. Užpilkite švariu šaltu vandeniu, pasūdykite ir virkite po uždegtu dangčiu 1520 minučių. Nuimkite nuo ugnies (jei reikia nukoškite vandens perteklių) ir palikite po uždengtu dangčiu dar šiek tiek pastovėti. Į paruoštus ryžius įdėkite 1 a. š. tahini pastos, šlakelį citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus, sumaišykite.

4. Atvėsintą batatą supjaustykite 2 cm storio riekėmis. Įkaitintą keptuvę sutepkite nedideliu kiekiu aliejaus ir pakepinkite bataus iš abiejų pusių kol gražiai paauksuos. Apibarstykite prieskoniais: druska, pipirais, maltais kardamonais, kajeno pipirais.

5. Pasigaminkite padažą. Sumaišykite visus nurodytus ingredientus.

6. Nuplaukite ir nusausinkite rukolos bei špinatų lapus, greipfrutą supjaustykite kubeliais.

7. Salotas sudėkite ant lekštės, uždėkite ryžius, batatus, greipfrutų gabalėlius, užpilkite padažu.

8. Patiekimui galite naudoti šviežius daigus, mėgstamas smulkintas sėklas.