Ingredientai
Raudonasis svogūnas
1 vnt.
Česnakas
2 skiltelės
Salierų stiebai
1 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Brokoliai
150 g
Raudonoji paprika
0.33 vnt.
Imbiero šaknis (3 cm)
1 vnt.
Kario prieskoniai
1 a. š.
Malta ciberžolė
1 a. š.
Žaliosios citrinos
0.5 vnt.
Porcijos: 2
Tailandietiškus ryžius Khao Pad labai mėgstu, bet visada valgau indiškame restorane, o pati gaminau pirmąjį kartą. Ir ką galiu pasakyti? Tikrai kartosiu! Tai greitai paruošiamas, spalvingas ir išties skanus patiekalas.
Gaminimo eiga
1. Susipjaustykite visas daržoves. Jei naudojate sojų pupelių gaminį tempeh – rankomis sutrupinkite jį į gabalėlius ir atidėkite. Jei naudojate tofu – nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir apkepkite.
2. Stipriai įkaitinkite keptuvę su aliejumi. 1 minutę apkepkite svogūną, sudėkite salierą ir kepkite dar kelias minutes
3. Įberkite druskos, suberkite ciberžolės ir kario prieskonius, įtarkuokite imbiero šaknį. Apkepkite dar 1 minutę.
4. Įskauskite česnako skilteles, sudėkite morkas, papriką, grybus ir brokolius. Trumpai apkepkite.
5. Sudėkite tempeh arba tofu, suberkite ryžius, gerai išmaišykite. Įberkite dar šiek tiek ciberžolės, kad visi ryžiai nusidažytų gražiai geltona spalva.
6. Įpilkite sojos padažo, dar kelias minutes viską apkepkite, užpauskite laimo sulčių ir išjunkite kaitrą.