Gaivi, lengva, švelnaus skonio kokosinė panna cotta su citrinos nata – puikus pavasariškas desertas. Receptas toks paprastas, kad, tikiu, pavyks kiekvienam. Vietoje grietinėlės ir karvės pieno naudojau kokosų kremą ir augalinį pieną. Saldinau klevų sirupu, tačiau kokosų pienas natūraliai yra šiek tiek salstelėjęs, tad jei saldžiai nemėgstate ir norite dar sveikiau – galite šios panna cottos ir visai nesaldinti.

Gaminimo eiga

1. Sumaišykite kokosų pieną, augalinį pieną, klevų sirupą, vanilės sėklas, citrinos žievelę ir, jei naudojate, vanilės ankštį. Užvirkite. Palikite šiek tiek pastovėti, kad į pieną įsigertų skoniai.

2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite.

3. Perkoškite, išmeskite citrinos žievelę ir, jei naudojote, vanilės lazdelę.

4. Į želatiną įpilkite šiek tiek pieno mišinio, gerai išmaišykite ir pastoviai maišant supilkite visą likusį skystį.

5. Išpilstykite į indelius ar stiklines ir įdėkite į šaldytuvą, kol sustings (bent 4 valandoms, bet bus skanesnė, palaikyta ilgiau). Jei norėsite patiekti be indelių, juos kelias sekundes įmerkite į karštą vandenį ir apverskite ant lėkštės: panna cotta turėtų gražiai išslysti į lėkštę.

6. Patiekite su trintomis avietėmis, braškėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.