Ingredientai
Pomidoras
1 vnt.
Ananasas
100 g
Pekino kopūstas
100 g
Nerafinuotas cukranendrių cukrus
1 šaukštas
Obuolių acto
1 šaukštas
Šviežios triušienos dešrelės
2 vnt.
Šaldyti sojų kukuliai
7 vnt.
Portobelo grybas
1 vnt.
Porcijos: 3
Trijų skonių vakarėlis Jūsų iškylai – čia savo mėgstamą patiekalą atras ir vegetarai, ir sojų mėgėjai, ir šviesios mėsos mylėtojai. O lengvam ir saldžiarūgščiam užkandžiui Alfas Jums pasiūlys netikėtą, bet nepaprastai skanų grybų ir braškių derinį.
Gaminimo eiga
1. Pomidorą, ananasą supjaustykite smulkiais kubeliais, kalendras ir aitriąsias paprikas smulkiai sukapokite. Pekino kopūstą supjaustykite stambesnėmis dalimis ir išmaišykite su nerafinuotu cukranendrių cukrumi, obuolių actu, druska ir leiskite marinuotis apie 25–30 min.
2. Pjaustytą ananasą sumaišykite kartu su kalendra, pomidorais, druska ir pipirais. Dešreles, sojų kukulius, portobelo grybą apipurkškite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintame grilyje iš visų pusių po maždaug 2–3 min., kol apskrus ir beveik iškeps.
3. Apkeptus sojų kukulius, grybus ir dešreles glazūruokite BBQ padažu su juodaisiais česnakais ir pakartotinai apkepkite po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Gurmaniškas dešrainių bandeles kepkite įkaitintame grilyje po 1 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Portobelo grybą supjaustykite ilgomis, plonomis juostelėmis.
4. Apkeptų bandelių vidines puses patepkite BBQ padažu, dėkite ananasų ir pomidorų salotas, marinuotus pekino kopūstus. Į vieną bandelę dėkite keptas dešreles, į kitą grybus, į paskutinę sojų kukulius. Paskaninkite mėtomis, raudonėliais, bazilikais ir patiekite.