Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Pievagrybius apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir įmasažuokite juos rankomis.
2. Į smulkintuvą dėkite kalendras, pasmulkintus svogūnų laiškus, česnaką, baltojo vyno actą, sojų padažo ir viską sutrinkite. Tada įberkite cukraus, sezamų sėklų, juodųjų pipirų ir viską išmaišykite šaukštu.
3. Pievagrybius dėkite ant grilio keptuvės ar grilio. Kepkite maždaug 8 minutes. Jie bus iškepę, kai iš jų pradės tekėti skystis, neperkepkite jų.
4. Ant iškepusių pievagrybių užpilkite padažą ir išmaišykite. Uždenkite folija ir palaikykite porą minučių, kad marinatas kuo geriau įsigertų į karštus pievagrybius.
ALFO PATARIMAI:
· Jei grybus kepsite ant iešmelių, naudokite ne apvalius, o plokščius, taip jie nesivartys ant iešmų ir geriau iškeps. Grybų kepimui labai tinka suveriamos grotelės.
· Jei grybus kepate kaip garnyrą, reikėtų nepamiršti, kad pirmiausia reikėtų kepti mėsą, tik tada kepti grybus, nes jie iškepa greičiau nei mėsa.