Ingredientai
Prinokęs bananas
6 vnt.
Kiaušiniai
2 vnt.
Sviestas
125 g
Cukraus
200 g
Vanilės ekstraktas
1 šaukštelis
Miltų
200 g
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Kepimo soda
1 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Porcijos: 5
Kartais tikrai nutinka taip, jog nusiperkame daugiau produktų, nei reikia. Jei jau nutiko taip, kad maisto produktų galiojimas artėja prie pabaigos, visada galime sugalvoti alternatyvių būdų, kaip išsisukti iš padėties. Tarkime, iš pernokusių bananų galima iškepti puikų gardumyną – bananų duoną.
Gaminimo eiga
1. Patogiame inde iki kreminės masės suplakite sviestą su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius ir gerai viską suplakite.
2. Vėliau kartu sudėkite ir bananus. Suberkite visus kitus ingredientus ir gerai sumaišykite, kol masė taps vientisa.
3. Tuomet supilkite tešlą į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą ir kepkite apie 45 min.
4. Galiausiai, leiskite atvėsti ir supjaustykite norimomis riekelėmis.
Receptu dalijasi „Maxima“.