Ingredientai
Pomidoro
1 vnt.
Baltos duonos
2 riekelės
Šoninės
2 griežinėliai
Čederio sūrio
1 riekelė
Majonezo
50 g
Salotų lapų
1 sauja
Šviežių kalendrų
50 g
Šviežių bazilikų
50 g
Česnako skiltelės
1 vnt.
Žaliosios citrinos žievelės
0.5 vnt.
Žaliosios citrinos sulčių
0.25 vnt.
Baltojo vyno acto
20 ml
Alyvuogių aliejaus
50 ml
Porcijos: 1
Marinuoti pomidorai, šoninė ir sūris – lengvai paruošiamas ir skanus karšto sumuštinio įdaras. Pasigaminkite gardų užkandį vos keliais žingsniais:
Gaminimo eiga
1. Pomidorų marinatui paruošti: sudėkite visus reikalingus ingredientus į trintuvę, malkite iki vientisos masės. Įpilkite aliejaus ir dar kartą viską sumalkite. Gautu užpilu užpilkite griežinėliais supjaustytą pomidorą.
2. Kol pomidorai marinuojasi, į įkaitintą orkaitę dėkite šoninę ir duoną (vieną riekelę padenkite čederio sūriu). Kepkite orkaitėje 180 °C temp. 5–8 min., kol išsilydys sūris ir lengvai apskrus šoninė.
3. Ant šiltos skrudintos duonos tepkite majonezą, dėkite salotas, marinuotus pomidorus ir keptą šoninę. Duoną su čederio sūriu dėkite ant viršaus.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG