Ingredientai
Moliūgų minkštimo
400 g
Miltų
400 g
Medaus
300 g
Sviesto
300 g
Kiaušinių
3 vnt.
Smulkintų anakardžių riešutų
0.5 stiklinės
Aliejaus
2 v. š.
Kepimo miltelių
2 a. š.
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia, pašildykite ir ištirpdykite medų. Tuomet jį suplakite su kiaušiniais ir aliejumi.
2. Kitame inde sutarkuokite moliūgą, sudėkite į jau turimą masę, išmaišykite.
3. Tada sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir susmulkintus riešutus. Viską sudėkite į moliūgo tešlą. Ją pilkite į aliejumi išteptą kepimo formą, kurią pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
4. Ištraukite, leiskite šiek tiek atvėsti. Skanaus!
Patarimai:
* Jei norisi visiškai apsaldinti gyvenimą, tokį dar šiltą moliūgų pyragą verta valgyti su vaniliniais ledais.
* Tuo tarpu mėgstantys saldumo ir rūgštumo derinį, galėtų desertą gardinti graikišku jogurtu.
Receptu dalijasi Maxima.