Jei nesugalvojate, ką gaminti, paruoškite cukinijų „sviestą“. Jį pagaminti itin paprasta, o rezultatas džiugins. Cukinijų „sviestą“ vartokite atvėsusį.

Gaminimo eiga

1. Cukiniją stambiai sutarkuokite ir palikite keletą minučių pastovėti, kad išsiskirtų vanduo, tada gautą masę nuspauskite. Jeigu cukinija nėra jauna, rekomenduojama prieš tarkuojant nulupti jos žievę ir išimti sėklas.

2. Svogūną smulkiai supjaustykite.

3. Gilesnėje iki vidutinės kaitros keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite svogūną ir maišydami pakepkite apie 5 min., kol svogūnas suminkštės.

4. Į pakeptą svogūną dėkite cukiniją. Vis pamaišydami, kaitinkite apie 20 min., kol cukinija gerokai susileis. Kepant cukinija išskirs skystį – jo nupilti nereikia.

5. Iškeptą masę pagardinti druska ir pipirais, išmaišykite ir palikite atvėsti. Atvėsusią užtepėlę tepkite ant duonelės.

Receptu dalijasi IKI.