Ingredientai
Juodųjų grybų
1 sauja
Poro
1 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Raudonosios paprikos
1 vnt.
Šiaurinių dryžakojų krevečių
1 puodelis
Smulkinto čili pipiro
1 vnt.
Žaliosios citrinos
1 vnt.
Krevetės – labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas ingredientas. Krevetėms iškepti užtenka vos kelių minučių.
Gaminimo eiga
1. Ryžių makaronus išvirkite, laikydamiesi nurodymų ant pakuotės, ir nusunkite.
2. Paruoškite juoduosius grybus: apie 10 minučių pamirkykite vandenyje.
3. Kol mirksta grybai, gilioje keptuvėje su sezamų aliejumi apkepinkite daržoves: juostelėmis supjaustytą raudonąją papriką, susmulkintą porą ir morką.
4. Kai daržovės apkeps, į keptuvę dėkite krevetes ir nusunktus makaronus. Toliau kaitindami, viską gerai išmaišykite ir sudėkite vandenyje išmirkytus grybus.
5. Baigę kepti, papuoškite šviežios kalendros šakele, žaliosios citrinos skiltelėmis ir čili pipirais. Skanaus!
Receptu dalijasi IKI.