Ingredientai
Kietojo tofu (180 g)
1 vnt.
Česnako
3 skiltelės
Svogūno
1 vnt.
Pievagrybių
2 vnt.
Raudonosios saldžiosios paprikos
0.5 vnt.
Brokolio
90 g
Sojų padažo
1.5 v. š.
Rudojo cukraus
2 v. š.
Vandens
4 v. š.
Pomidorų padažo
1 v. š.
Obuolių acto
1 a. š.
Porcijos: 2
Paprastas ir greitas saldžiarūgštis patiekalas, kuris bus skanus tiek su virtais ryžiais, tiek su azijietiškais makaronais, tiek ir vienas!
Gaminimo eiga
1. Kubeliais pjaustytą tofu apkepti aliejuje. Tofu apskrudus, sumaišyti jį su druska ar kitais norimais prieskoniais.
2. Visas daržoves susmulkinus apkepti aliejuje (atskirai nuo tofu). Atskirai sumaišyti visus ingredientus padažui.
3. Supilti padažą ant keptų daržovių, sudėti keptą tofu ir dar šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.
4. Viską apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, apibarstyti sezamais. Skaniausiai dera patiekus su virtais ryžiais.
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @plantasticka.