Ingredientai
Pomidorų
2 vnt.
Svogūno
1 vnt.
Geltonos paprikos
1 vnt.
Česnako
2 skiltelės
Alyvuogių aliejaus
1 v. š.
Vištienos ketvirčių
3 vnt.
Rozmarino
2 šakelės
Baltojo vyno arba spanguolių sulčių
0.5 stiklinės
Gaminimo eiga
1. Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūną – šiaudeliais, papriką susmulkinkite vidutinio dydžio gabaliukais. Susmulkinkite česnaką.
2. Į kepimo indą, tinkamą naudoti ir orkaitėje, įpilkite aliejaus, sudėkite kepti vištieną. Užberkite druskos bei juodųjų pipirų, įdėkite rozmarino. Kepkite iš abiejų pusių, kol paskrus, apie 4–5 min.
3. Tada sudėkite pjaustytus pomidorus, paprikas, svogūną ir česnaką, pamaišykite. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Įpilkite baltojo vyno arba spanguolių sulčių ir dėkite kepti į 180 °C temp. orkaitę 40 min. Patiekite papuošę baziliko lapeliais ir rozmarino šakelėmis.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG