Kepenėlės yra vienas mėgstamiausių šefo Roko Galvono patiekalų ingredientų. Namuose jis dažnai gamina paštetą ir jį naudodamas ruošia įvairius greitus užkandžius.

Gaminimo eiga

1. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite 50 g sviesto ir sudėkite nuplautas, nusausintas ir gerai susmulkintas daržoves.

2. Vištų kepenėles gerai nuplaukite ir aštriu peiliu nupjaustykite plėveles, kurios paprastai paštetui suteikia aitrumo. Nepjaustytas kepenėles sudėkite į keptuvę kartu su daržovėmis, apkepkite ir supylus vyną troškinkite 5-10 min., kol vynas nugaruos.

3. Į keptuvę supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir palikite troškintis dar 10 minučių. Troškinį atsargiai supilkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite, kad neliktų jokių gumulėlių, o masė būtų kreminės konsistencijos.

4. Paruoštą masę supilkite į indą, kuriame laikysite paštetą. Ištirpinkite likusį sviestą, įberkite truputį smulkinto rozmarino ir užpilkite ant pašteto. Palaukite kol indas atvės, įdėkite jį į šaldytuvą, palikite paštetą nakčiai sustengti, o rytą pradėkite gardžiu skrebučiu su paštetu.

Receptu dalijasi „Lidl”.