Ant dažno šv. Kūčių stalo bus šis patiekalas – pyragėliai su grybais. Šis receptas – dzūkiškas, kviečiame išbandyti. Pyragėlius su grybais galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus.

Gaminimo eiga

1. Užmerkiame grybus, geriausia iš vakaro, po to juos išplauname ir išverdame.

2. Išvirtus sumalame mėsmale kartu su svogūnu ir pakepiname aliejuje su druska ir pipirais.

3. Užmaišome mielinę tešlą: mieles ištirpiname šiltame piene, nuolat maišant pilame miltus ir vandenį. Tešlą užmaišius paliekame iškilti.

4. Iškočiotoje tešloje su stikline padarome „blynelius“ kaip koldūnams, dedame įdarą, kampus užlankstome ir kepame įkaitintame aliejuje.

5. Kai pyragėliai apkepa iš abiejų pusių, ištraukiame ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Valgyti galima ir karštus, ir šaltus.