Gaminimo eiga

1. Morką, saliero gumbą, pastarnoką sutarkuokite su tarka. Supjaustykite svogūną, 1 česnako skiltelę sutraiškykite, saliero lapkotį supjaustykite.

2. Į ketaus puodą pilkite aliejų. Įkaitus, suberkite visas daržoves ir jas apkepkite didelėje kaitroje. Daržovės turi suminkštėti ir įgauti švelniai gelsvą atspalvį. Suberkite džiovintus pomidorus, įberkite juodųjų pipirų, dėkite sardinių pastos ir viską išmaišykite. Įpilkite sultinio, berkite žiupsnelį parūkytos paprikos, dėkite umamio padažo, išmaišykite. Dėkite konservuotus pomidorus. Įberkite laiškinių česnakų, maišykite. Išjunkite ugnį ir viską sutrinkite virtuviniu trintuvu. Galite įpilti sultinio, masė neturėtų būti per daug skysta, labiau kremiška. Įdėkite avižų kreminio gaminio ir išmaišykite. Sutrynus dar šiek tiek pavirkite.

3. Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Jei liko sultinio, galite supilti jį verdant makaronus.

4. Petražoles sukapokite.

5. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų, berkite krevetes, parūkytą papriką, smulkiai pjaustytą česnako skiltelę. Svarbu neperkepkite ir nedėkite į padažą. Įberkite kalendros. Apkepus (2–3 min.), išjunkite ugnį ir suberkite petražoles.

6. Į serviravimo lėkštę dėkite makaronus, ant jų – padažą ir krevetes. Viską išmaišykite, galite papuošti petražolėmis.

ALFO PATARIMAI:

· Jei neturite sardinių pastos, į daržoves galite dėti kelis ančiuvius.

· Jei norite, galite į padažą įpilti stikliuką degtinės.