Ingredientai
Agurkai
0.5 vnt.
Geltonosios paprikos
2 vnt.
Geltonųjų pomidorų
700 g
Šalot svogūnų
1 vnt.
Česnako
2 skiltelės
Baltojo vyno actas
2 v. š.
Alyvuogių aliejus
3 v. š.
Ispaniškos šaltos sriubos atsiradimo kilmė siejama su valstiečiais ir jų poreikiu kuo paprasčiau maitintis, tačiau gauti reikiamos energijos. Šį patiekalą galima pasigaminti kone iš bet kokių ingredientų, nes sriubos rezultatas ir yra produktų įvairovės mišinys. Tiesa, iš dabartinių gaspačo ingredientų labai svarbūs du – pomidorai ir pipirai. Ši sriuba turi labai mažai kalorijų, tačiau daug maistingųjų medžiagų ir vitaminų, skaidulų.
Gaminimo eiga
1. Papriką ir pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais.
2. Orkaitėje paskrudinkite keletą baltos duonos riekelių.
3. Supjaustytas paprikas ir pomidorus kartu su duona ir likusiais ingredientais sudėkite į trintuvą. Trinkite iki norimos konsistencijos.
4. Patiekite su kepta duona.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Rimi“.
Patarimai:
* Gaspačo patiekiamas – paprastas: jis valgomas kaip pirmasis pietų patiekalas, o kartais, norint greitai atsigaivinti, geriamas tiesiog iš stiklinės.