Ingredientai
Tirpstantis burnoje, tai – apie panakotą. Ją drąsiai galima vadinti dievišku desertu. Šįkart kviečiame pasigaminti panakotą su mangais.
Gaminimo eiga
1. Mango odelę nulupkite, išimkite kauliuką ir sutrinkite iki vientisos masės su žaliosios citrinos sultimis.
2. Į nedidelį puodą supilkite sultis, suberkite želatinos grūdelius. Išmaišykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kol želatina išbrinks.
3. Želatinai išbrinkus, kaitinkite virš lėtos ugnies vis maišydami, kol ji ištirps. Neleiskite užvirti!
4. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite mangų tyrę. Paskirstykite į stiklines. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet palaikykite šaldytuve apie 2 valandas, kol sustings.
5. Paruoškite panakotos sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
6. Į puodą supilkite kokosų pieną, agavų sirupą, vanilės ekstraktą ir žiupsnį druskos. Kaitinkite virš mažos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
7. Paruoštą kremą supilstykite į stiklines ant sustingusio mangų sluoksnio. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2 valandas, kol sustings.
8. Papuoškite avietėmis, mangų gabaliukais ar smulkintais pistacijų riešutais ir patiekite.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Rimi“.