Obuolių pyragas – vienas universaliausių desertų. Šį receptą verta išsisaugoti – itin drėgnas, purus ir minkštas obuolių pyragas užkariauja visų simpatijas.

Gaminimo eiga

1. Kiaušinius su cukrumi plakite, kol pabals, tada pilkite su druska ir kepimo milteliais sumaišytus miltus. Po to – ištirpintą ir kiek atvėsusį sviestą. Viską išplakite iki vientisos masės.

2. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustę juostelėmis įmaišykite į tešlą.

3. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-40 minučių, kol pyragas įgaus rusvą atspalvį. Ar iškepęs vidus, įsitikinkite įbedę medinį pagaliuką - jei bus apsivėlęs, dar pakepkite kelias minutes.

4. Kiek pravėsusį obuolių pyragą ragaukite vieną, su grietinėle ar ledais. Nenustebkite, jei rytdienai jo ir neliks.

Skanaus!