Ingredientai
Obuolių sezonas prasidėjo, tad kepame obuolių pyragą. Šis receptas toks paprastas ir greitai pagaminamas, kad nepajusite, kaip pašausite orkaitėn pyragą, o ir rezultatas džiugins. Šis vaikystę primenantis biskvitinis obuolių pyragas visada pasiseka.
Gaminimo eiga
1. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais kubeliais. Apiberiame cinamonu.
2. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki balto purumo. Baigiant plakti įberiame vanilinį cukrų.
3. Į kiaušinių masę pamažu beriame miltus ir gerai išmaišome.
4. Į tešlą įmaišome obuolius ir supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Skardą pašauname į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40-50 minučių, kol paviršius įgauna rudą atsplavį. Pagaliuku patikriname, ar obuolių pyragas iškepęs – jei įbedus į pyragą pagaliukas lieka aplipęs tešla, pyragą dar kepkite kelias minutes.
6. Ištraukus iš orkaitės apobarstome cukraus pudra ir – skanaus!