Kalmarai – ne vien jūros gėrybių ir egzotikos mėgėjams. Štai paruoštus kalmarus tešloje valgys ir gana retai žuvį valgantieji. Paruošimas kiek užtruks, tačiau kalmarai neabejotinai taps užkandžių stalo topu.

Gaminimo eiga

1. Kalmarus nuplaukite.

2. Užvirinkite vandenį, įdėkite druskos, suberkite maltus juoduosius pipirus ir lauro lapelius.

3. Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį ir virkite 5-7 sekundes. Supilkite į kiaurasamtį, dar kartą nuplaukite ir leiskite nusivarvėti vandeniui. Vėliau kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais.

4. Suberkite miltus į platų indą, įpilkite šilto mineralinio vandens, sudėkite kiaušinius, įpilkite degtinę, įberkite druskos ir pipirų. Tešlą išplakite plaktuvu.

5. Keptuvėje su aukštais kraštais įkaitinkite aliejų. Kalmarų žiedus po vieną įleiskite į tešlą ir kepkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

6. Sudėkite ant kepimo popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Iškeptus žiedelius papuoškite petražolių lapeliais bei smulkintais krapais.

Skanaus!