Ingredientai
Obuolių
3 vnt.
Miltų
240 g
Cukraus
140 g
Sviestas
120 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Kepimo milteliai
2 a. š.
Vanilinio cukraus
1 a. š.
Gaminimo eiga
1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos išplakite iki vientisos, purios masės. Į ją supilkite aliejų, išsijokite miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir viską gerai išmaišykite. Jeigu tešla per skysta, įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Dabar sudėkite obuolius ir dar kartą išmaišykite.
3. Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles ir kepkite iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ne ilgiau nei 30 minučių arba kol keksiukai gražiai paruduos.
4. Iškeptus keksiukus galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaukite kiek atvėsusius.
Receptu dalijasi „Maxima“