Ingredientai
„Mantinga“ tamsi itališka čiabata
0.5 vnt.
Česnako
2 vnt.
Kietasis sūris
100 g
Alyvuogių aliejus
1 v. š.
Brusketa su saulėje džiovintais pomidorais puikiai tiks pusryčiams. Jau vien ko vertas po namus pasklidęs duonos kvapas. Tad nenustebkite, kad brusketų su saulėje džiovintais pomidorais neliks akimirksniu.
Gaminimo eiga
1. Atitirpinkite MANTINGA tamsią itališką čiabatą kambario temperatūroje apie 40 min. ir kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10–12 min.
2. Iškepusią duoną pjaustykite riekelėmis, įtrinkite česnaku, ant jos dėkite nesmulkintus džiovintus pomidorus ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Dėkite kepti į orkaitę 3–4 min.
3. Iškepus brusketoms su saulėje džiovintais pomidorais apibarstykite jas kietuoju sūriu, pipirais, papuoškite baziliko lapeliais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG