Spagečius galima ruošti su įvairiausiu padažu, tačiau su pesto – tikra klasika. Tai patvirtins ir kiekvienas italas. Paruoštus spagečius iškart tiekite į stalą.

Gaminimo eiga

1. Ruošiame Pesto padažą: kedro riešutus truputėlį paskrudiname ant sausos keptuvės ir beriame į molinį dubenėlį. Ten pat dedame baziliko lapelius, dalį parmezano sūrio, česnaką, pilame alyvuogių aliejų, paskaniname druska ir pipirais. Dubenėlio turinį ištriname medine mentele, arba (neturintiems laiko) viską dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.

2. Gaminame spageti su pesto padažu: spageti makaronus išverdame sūdytame vandenyje su šaukštu aliejaus, pilame į kiaurasamtį ir leidžiame vandeniui nusibėgti.

3. Tada makaronus perkeliame atgal į puodą ir sumaišome su paruoštu Pesto padažu. Patiekiant spagečius pabarstome tarkuotu parmezano sūriu.