Ingredientai
Ir kas mūsų užaugome be rūgštynių sriubos, retoriškai klausia mitybos specialistė Vaida Kurpienė? Šių rūgščiu skoniu pasižyminčių žalumynų galima rasti tiek nuosavose lysvėse šalia namų, tiek pievose ar pamiškėse. Beje, tai vienas žmogaus organizmui naudingiausių augalų, kuriame gausu vitaminų ir mikroelementų. Rūgštynių sriubą patiekite su virtu kiaušiniu.
Gaminimo eiga
1. Smulkiai supjaustytą svogūną, saliero stiebą, sutarkuotą morką kepame ant sviesto.
2. Užpilame sultiniu.
3. Įdedame lauro lapelius, juoduosius pipirus ir smulkiai supjaustytas bulves.
4. Rūgštynes nuplikome karštu vandeniu ir perliejame šaltu vandeniu. Galima naudoti ir šaldytas rūgštynes.
5. Išvirus bulvėms sudedame rūgštynes, skiltelę česnako, saują smulkintų krapų.
6. Patiekiame rūgštynių sriubą su virtu kiaušiniu.