Ingredientai
Varškė
500 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Manų kruopos
3 v. š.
Cukraus
2 v. š.
Vanilinio cukraus
1 a. š.
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 a. š.
Daugeliui varškėčiai – patiekalas pusryčiams ar vakarienei. Dažnas šiam patiekalui nėra abejingas, be to, tai puikus baltymų šaltinis. Valgykite varškėčius su mėgstama uogiene, grietine ar tiesiog apibarstytus cukraus pudra.
Gaminimo eiga
1. Varškę dedame į dubenį, ištriname šakute, beriame manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir viską gerai išmaišome.
2. Mušame kiaušinius ir vėl gerai išmaišome. Dubenį uždengiame dangčiu arba plėvele ir paliekame pastovėti pusvalandį, valandą arba per naktį šaldytuve.
3. Prieš kepant formuojame varškėčius, apvoliojame juos miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių.
4. Varškėčius tiekiame su grietine ir/ ar mėgstama uogiene, galime papuošti šviežiomis uogomis.