Falafeliai advento laikotaroiu yra puikus pasirinkimas. Netruksite nė pusvalandžio, kol lengvai pagaminsite patiekalą, pamėgtą tiek vegetarų, tiek veganų. Burnoje tirpstantys falafeliai valgomi su duota, humusu, daržovėmis.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tuomet sudėkite visus falafelių ingredientus į virtuvinį kombainą arba į didelį indą ir sutrinkite trintuvu, pagardinkite prieskoniais. Trinkite tol, kol gausite rupų mišinį.

2. Tada švelniai patepkite rankas alyvuogių aliejumi, tada imkite falafelių mišinį, suformuokite maždaug 16 rutuliukų ir dėkite ant kepimo skardos. Kiekvieną iš jų šiek tiek paspauskite delnu. Apšlakstykite 1 valgomuoju šaukštu aliejaus ir kepkite 20-25 min., kol taps tvirti ir auksiniai. Įpusėjus kepimui apverskite.

3. Iškepusius falafelius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užspauskite truputėlį citrinos. Patiekite falafelius su skrudinta duonele ar pita. Skanu su humusu, salotomis.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Lidl“.