Ingredientai
Migdolų miltai
50 g
Juodasis šokoladas
75 g
Maltų linų sėmenų
15 g
Migdolų pastos
2 v. š.
Kepimo milteliai
0.5 a. š.
Soda
0.5 a. š.
Cukraus
45 g
Vanilės ekstraktas
1 a. š.
Traškūs sorų miltų sausainiai su šokoladu tiesiog tirpsta burnoje. O saldumas taip puikiai dera su druskos sūrumu. Sausainius su šokoladu kepkite vos 12 minučių.
Gaminimo eiga
* Linų sėmenis sumaišome su 3 v.š. šilto vandens ir paliekame brinkti.
* Sukapojame šokoladą.
* Į dubenį beriame sorų, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir išmaišome.
* Į dubenėlį su linų sėmenimis beriame cukrų, pilame aliejų ir gerai išmaišome.
* Dedame migdolų pastą ir permaišome dar kartą.
* Šlapius ingredientus pilame į miltus mišinį ir gerai išmaišome.
Į tešlą dedame šokoladi gabaliukus ir išmaišome dar kartą.
* Rankomis formuojame sausainius ir dedame ant kepimo popierium išklotos skardos.
* Sausainius kepame 12 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Pilnai atvėsiname skardoje ir tik tada nuimame.
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.