Ingredientai
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 pcs
Česnako
3 skiltelės
Aliejaus
1 v. š.
Rūkyta šoninė
200 g
Bulvių
2 vnt.
Rauginti kopūstai ((galima dėti daugiau ar mažiau, priklausomai kokio tirštumo sriubos norite)
300 g
Kmynai
1 v. š.
Lauro lapai
2 vnt.
Krapai
1 v. š.
Porcijos: 2
Jei surengtume žiemos sriubų rinkimus, didelė tikimybė, kad juos laimėtų raugintų kopūstų sriuba. Kvapni, soti, tikra naminė sriuba. Išvirusią raugintų kopūstų sriubą gardinkite krapais.
Gaminimo eiga
1. Svogūnus susmulkinkite, morkas ir česnaką sutarkuokite. Apkepkite puode su aliejumi, kol suminkštės.
2. Į apkeptas daržoves dėkite smulkintą šoninę ir viską kepkite 5–6 min.
3. Užpilkite vištienos sultiniu ir sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Pavirkite 10 min. ir sudėkite IKI raugintus kopūstus. Pagardinkite prieskoniais.
4. Sriubą virkite apie 20 min.
5. Išvirusią sriubą gardinkite smulkintais krapais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG