Jei išgirsite tariant „itališkas desertas“, matyt, iškart pagalvosite apie tiramisu. Vienas nemariausių receptų, sužavinčių visus, kas tik šio skanėsto paragauja. Viena nepatogu – paruoštą tiramisu reikia kelias valandas palaikyti šaldytuve.

Gaminimo eiga

1. Maskarponę, cukraus miltelius, apelsino žievelę ir grietinėlę išmaišykite iki vientisos masės.

2. Sausainius mirkykite kavoje, dėkite į norimą formą. Ant jų tepkite ½ kremo, ant viršaus vėl dėkite kavoje mirkytus sausainius, ant jų užtepkite likusį kremą ir ant viršaus sudėkite likusius mirkytus sausainius.

3. Viską apibarstykite kakava ir dėkite į šaldytuvą 2–3 val. susistovėti. Papuoškite bazilikų lapeliais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG