Ingredientai
Apelsinai
2 vnt.
Cukraus
100 g
Sviestas
130 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Miltų
150 g
Kepimo milteliai
1 a. š.
Cukraus miltelių
1 v. š.
Sviestas
1 v. š.
Miltų
1 v. š.
Porcijos: 4
Gražiausioms pavasario šventėms iškepkite apelsininį Velykų keksą. Minkštas, purus ir itin sodraus skonio. O jau koks aromatingas apelsininis Velykų keksas – kvepės visi namai.
Gaminimo eiga
* Vieno apelsino žievelę nutarkuokite į prikaistuvį ir išspauskite abiejų apelsinų sultis.
* Sudėkite cukrų ir IKI sviestą. Užvirinkite.
* Dubenyje sumaišykite IKI kiaušinius, IKI miltus ir kepimo miltelius. Sudėkite tarkuotą žievelę ir supilkite sulčių ir sviesto mišinį.
* Išmaišykite iki vientisos masės. Kepimo formą ištepkite IKI sviestu ir berkite IKI miltų.
* Į formą suverskite kekso masę. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 40 min.
* Iškeptą keksą pravėsinkite ir apibarstykite cukraus milteliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG