Ingredientai
Trinta daržovių sriuba – kai norisi sotaus patiekalo. O rūkytas sūris dar labiau praturtina kreminės sriubos skonį. Trintą daržovių sriubą pabarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Gaminimo eiga
* Daržoves susmulkinkite stambiais gabalėliais.
* Į prikaistuvį dėkite ½ kiekio sviesto, smulkintas morkas ir svogūnus. Kepkite apie 5 min.
* Sudėkite likusias smulkintas daržoves. Pagardinkite kmynais ir malta kalendra. Kepkite dar apie 10 min.
* Užpilkite sultiniu ir virkite apie 25–30 min.
* Išvirus daržovėms supilkite viską į trintuvą ir sumalkite iki kreminės konsistencijos.
* Sudėkite šaltą likusį sviestą ir vėl gerai sumalkite.
* Sumaltą sriubą supilkite į lėkštę, užtarkuokite rūkyto sūrio, pabarstykite aitriųjų paprikų dribsnių ir pipirų.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG