Ingredientai
Pasiruoštus burokėlius žiemai naudosite mišrainėms, šiltoms ar šaltoms sriuboms ruošti. Gamybos procesas – itin paprastas ir greitas. Atvėsusi burokėlių žiemai stiklainius laikykite vėsioje vietoje.
Gaminimo eiga
* Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi didesniais kubeliais, arba sutarkuojami.
* Tarkuoti ar pjaustyti burokėliai dedami į puodą, užpilami konservuotomis obuolių sultimis (kad apsemtų) ir kaitinami beveik iki virimo.
* Tada sudedami į stiklainius ir užsukami.
Patarimai:
* Jeigu obuolių sultys šviežios, pirmiausia reikės pakaitinti jas vienas, o burokėlius sudėti visai prieš pabaigą, dar truputėlį pakaitinti, sudėti į stiklainius ir užsukti.
* Svarbu, kad kiekviename stiklainyje obuolių sultys apsemtų burokėlius.
Skanaus!