Ingredientai
Antienos kepenėlių
500 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Česnako
2 skiltelės
Aliejaus
2 v. š.
Raudonojo saldaus vyno
200 ml
Smulkintų svogūnų laiškų
2 v. š.
Porcijos: 1
Antienos kepenėlės – puikus patiekalas, kurį galima ruošti net šventiniam stalui. Ir užtruksite neilgai – iki 20 minučių. Patiekite kepenėles apibarstę svogūnų laiškais.
Gaminimo eiga
* Antienos kepenėles išvalykite nuo gyslų.
* Svogūną supjaustykite šiaudeliais, morką – griežinėliais, česnako skilteles susmulkinkite.
* Antienos kepenėles pagardinkite prieskoniais ir smulkintu česnaku.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kepenėles. Kepkite apie 4–5 min. vis pamaišydami, kol apskrus.
* Sudėkite smulkintas daržoves, išmaišykite ir kepkite apie 2 min.
* Supilkite vyną ir cukrų. Patroškinkite apie 3–5 min.
* Sudėkite į lėkštę ir pagardinkite svogūnų laiškais.