Ingredientai
Gaminimo eiga
* Pirmiausia pagaminkite šaltalankių padažą: į prikaistuvį dėkite šaltalankius, cukrų, vandenį, užvirinkite ir garinkite apie 15 minučių, kol sutirštės masė. Baigiant virti įpilkite šviežiai spaustų apelsinų sulčių.
* Rankiniu trintuvu sutrinkite, perkoškite per sietelį ir palikite atvėsti.
* Gaminkite varškės kremą: į dubenėlį dėkite varškę, cukraus pudrą, grietinėlę, vanilę ir tarkuotą apelsino žievelę. Viską sumaišykite šluotele iki vientisos masės ir supilkite į maišelį.
* Spurgas perpjaukite pusiau ir statykite bokštą: dėkite spurgą, tada išspauskite kremo ir užpilate šaltalankių padažo. Taip kartokite, kol sunaudosite visas spurgų puseles. Viršutinį sluoksnį apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
Receptas ir nuotrauka – Pauliaus ir Pavelo.