Bulvių virtinukai – sotus ir greitai paruošiamas patiekalas, kurį galite pasiūlyti kaip pagrindinį. Pietums ar vakarienei tokį mielai valgys ir vaikai. Bulvių virtinukus patiekdami apibarstykite petražolėmis.
Gaminimo eiga
* Pasigaminkite bulvių virtinukus. Dubenėlyje sugrūskite bulves iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, dėkite miltus, druską ir pipirus.
* Išmaišykite visus ingredientus, kol sulips į vientisą tešlos gabalą.
* Pabarstykite miltais stalo paviršių ir ant jo dėkite tešlą. Pasimiltuokite rankas ir kočiokite tešlą 5-7 minutes, kol ji pasidarys elastinga.
* Atsipjaukite ketvirtadalį tešlos ir rankomis formuokite tešlą į ilgą 2,5–3cm storio vamzdelį. Peiliu pjaustykite tešlą kas 2,5 cm.
* Gaminkite padažą. Smulkiais šiaudeliais supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus, smulkiai supjaustykite česnaką.
* Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros ir įdėkite sviestą, kad išsilydytų. Sudėkite kepti saulėje džiovintus pomidorus, smulkintą česnaką, čiobrelius – 5 minutėms.
* Įpilkite grietinėlę, užvirkite ir leiskite padažui nusigarinti, kol pradės tirštėti. Išimkite čiobrelį.
* Įdėkite bulvių virtinukus, nuolat maišydami virkite 1–2 minutes.
* Sudėkite patiekalą į dubenėlį. Apibarstykite šviežiai kapotomis petražolėmis ir kubeliais supjaustytu mocarelos sūriu. Patiekite šiltą.
* Laikykite atvėsusį šaldytuve, suvyniotą į maistinę plėvelę iki 2-3 dienų.