Salierų kepsniai – daug skonio turintis, tačiau paprastai paruošiamas patiekalas. Dažniausiai patiekamas kaip užkandis arba garnyras prie pagrindinio patiekalo. Salierų kepsniais nustebinsite net ir didžiausius gurmanus.

Gaminimo eiga

* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.

* Nupjaustykite saliero gumbo žievę. Įtrinkite alyvuogių aliejumi, druska bei pipirais ir kepkite orkaitėje 1 val.

* Po kepimo supjaustykite kepsnio dydžio gabalais ir iš abiejų pusių paskrudinkite ant AEG griliaus arba tiesiog keptuvėje.

* Paruoškite kario sviestą su kalendra: minkštą sviestą sumaišykite su kario prieskoniais, šviežiai pjaustyta kalendra, druska ir pipirais pagal skonį.

* Ant karštų saliero gumbo kepsnių uždėkite po gabalėlį kario sviesto su kalendra. Ir užbarstykite skrudintais žemės riešutais.

* Pilnai atvėsusį patiekalą laikykite šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.