Šios salierų ir obuolių salotos yra gaivios, subalansuotos ir suteikia švelnų, vaisišką skonį. Jos puikiai tinka kaip lengvas užkandis. Salietrų ir obuolių salotas puoškite šviežios kalendros lapeliais.

Gaminimo eiga

* Pasidarykite užpilą: į trintuvo indą supilkite alyvuogių aliejų, balto vyno actą, cukrų, dižono garstyčias, kalendrą, druską bei pipirus ir sutrinkite iki vientisos masės.

* Nulupkite ir supjaustykite salierą plonomis juostelėmis.

* Supjaustykite obuolius ir sudėkite juos į didelį maišymo indą. Supilkite užpilą ir gerai išmaišykite.

* Paskrudinkite moliūgų ir saulėgrąžų sėklas sausoje keptuvėje. Nuolat maišydami kepkite 2-3 minutes, kol sėklos įgaus auksinį atspalvį.

* Į serviravimo indą dėkite salotas ir užbarstykite sėklas. Puoškite pjaustytais čili pipirais ir šviežios kalendros lapeliais.

* Laikykite šaldytuve ir suvartokite per 1-2 dienas.