Purus, lengvas, tačiau sodraus skonio pyragas su riešutų gabaliukais. Toks yra šis baltojo šokolado pyragas. Jis toks skanus, kad būtų gaila valgyti vien per šventes.

Gaminimo eiga

* Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir išmaišykite jį su rudu ir baltu cukrumi.

* Ten pat įlašinkite vanilės ekstrakto, įmuškite kiaušinius, plakite.

* Suberkite miltus, gerai išmaišykite.

* Į tešlą suberkite smulkintus anakardžių riešutus ir gabalėliais susmulkintą baltąjį šokoladą. Išmaišykite. Išeina tirštoka tešla.

* Kepimo formą patepkite sviestu (arba įklokite kepimo popieriaus – bus lengviau išimti). Ir supilkite tešlą, mentele išlyginkite. Kepkite pyragą 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.

* Pyragui iškepus leiskite jam šie tiek pravėsti. O tada ant skardos uždėkite lentutę ir apvertę išverskite pyragą ant lentos. Skanaukite.