Purus ir gaivus yra šis citrininis sūrio pyragas. Jo „vyšnia ant torto“ – citrinos sultyse ir meduje virtos citrinos žievelės. Šį pyragą galima ruošti nedideliuose stikliniuose indeliuose – atskiromis porcijomis.

Gaminimo eiga

* Nulupkite citinų žieveles, nupjaukite ir išmeskite baltąją šių dalį, o geltonąją itin plonai supjaustykite, suberkite į puodą. Žieveles užpilkite išspaustų citrinų sultimis.

* Ten pat sudėkite „Iki“ medų, suberkite ciberžolę ir pastatykite ant ugnies. Virkite, kol masė sutirštės.

* „Iki“ avižinius sausainius trintuvu sutrinkite iki trupinių, supilkite į dubenį. Ten pat supilkite „Iki“ lydytą sviestą, išmaišykite.

* Rikotos sūrį maišytuvu išsukite iki purios masės, sudėkite į konditerinį maišelį.

* Į pyragui skirto indo dugną berkite avižinius trupinius, paspauskite.

* Konditeriniu švirkštu antra tiek išspauskite rikotos sūrio kremo ir ant viršaus uždėkite citrinos žievelių džemo.