Ingredientai
Malta jautiena
400 g
Džiūvėsėliai
30 g
Kiaušinis
1 vnt.
Mėsos prieskonių mišinys
1 a. š.
Maltas kuminas
1 a. š.
Česnakas
2 skiltelės
Čederio sūris
120 g
Sezamų aliejus
2 v. š.
Agavų sirupo
3 a. š.
Sojos padažas
2 a. š.
„Sriracha“ padažas
1 a. š.
Sezamų sėklos
1 a. š.
Laiškinis svogūnas
10 g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Faršą išmaišykite su prieskoniais, tarkuotu česnaku.
* Aliejumi suvilgytomis rankomis imkite gabalėlį faršo, į jo vidurį įdėkite čederio sūrio gabaliuką ir suformuokite apvalų kukulaitį.
* Taip paruoštus kukulaičius apvoliokite manų kruopose ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
* Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
* Kol kepa, paruoškite padažą – sumaišykite sezamų aliejų, agavų sirupą, sojos padažą, „Sriracha“ padažą, sezamo sėklas.
* Iškepusius kukulius apipilkite paruoštu padažu ir apibarstykite smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.