Jei nesugalvojate, ką patiekti karštam patiekalui ar užkandžiui, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks rekomenduoja išbandyti keptus pievagrybius. Šiam gardžiam ir sočiam patiekalui sunaudosite ne tik pievagrybių galvas, bet ir kotelius. Kepti pievagrybiai skaniausi, kol karšti, tačiau tikrai gardūs ir atvėsę.

Gaminimo eiga

* Nuimkite nuo pievagrybių „Iki“ „Grill party“ kotelius, galvas suberkite į dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite džiovintų žolelių, druskos, pipirų ir išmaišykite.

* Pievagrybius dėkite ant įkaitinto grilio ir apkepkite iš abiejų pusių.

* Gybų kotelius susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su sviestu. Ten pat berkite ir susmulkintas česnako skilteles, čiobrelio lapelius. Pamaišykite, pagardinkite druska, pipirais, granuliuotu česnaku ir išmaišykite.

* Grybo koteliams apkepus į keptuvę įdėkite kreminio sūrio ir išsukite.

* Gauta mase įdarykite paskrudintus pievagrybius, ant viršaus uždėkite čederio sūrio riekelę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 5 minutes.

* Iškepusius pievagrybius apibarstykite smulkintais petražolių lapeliais.