Ingredientai
Kai nėra laiko, kai norisi lengvo, bet labai gardaus patiekalo, gaminkite kepintus brokolius su sūriu ir riešutais. Tai greitas ir itin paprastas receptas. O kad būtų dar paprasčiau, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys greitą būdą, kaip pasmulkinti brokolių žiedynus.
Gaminimo eiga
* Brokolį išskirstykite žiedynais ir šiuos dar perpjaukite į 2-4 dalis. O tai itin patogu ir lengva padaryti įpjovus kotelį ir tiesiog „perplėšus“ per pusę.
* Brokolius suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3 minutes. Išėmę iš puodo perkelkite į indą su šaltu vandeniu ir ledukais – kad sustabdytumėte daržovių virimo laiką ir jos liktų traškios.
* Į įkaitintą keptuvę dėkite sviesto, šiam išsilydžius suberkite smulkintą česnaką, šviežio čiobrelio lapelius, pamaišykite.
* Ten pat į keptuvę suberkite ir visiškai atvėsusias brokolių galvutes, užberkite druskos, pamaišykite.
* Ant brokolių išspauskite laimo sulčių, užberkite kepintų žemės riešutų, pamaišykite.
* Ir galiausiai užtarkuokite kietojo sūrio. Nukelkite nuo ugnies.
* Patiekdami kepintus brokolius dar užtarkuokite kietojo sūrio ir mėgaukitės, kol patiekalas šiltas.