Ingredientai
Žemės riešutai
15 g
Alyvuogės
30 g
Sezamo pasta
30 g
Česnakas
2 skiltelės
Baklažanas
1 vnt.
„Gouda“ sūris
50 g
Porcijos: 2
Kai karšta, norisi lengvesnių užkandžių, ir čia puikiai tiks baklažanų suktinukai. Gaivaus skonio suktinukai idealiai tinka vasariškam stalui. Baklažanų suktinukus puoškite petražolių lapeliais.
Gaminimo eiga
* Į trintuvą sudėkite ir kone iki vientisos masės sutrinkite žemės riešutus, alyvuoges, sezamo pastą, česnaką, saulėje džiovintus pomidorus.
* Baklažaną sutarkuokite ar supjaustykite plonomis riekelėmis, jas patepkite aliejumi ir dėkite ant grilio.
* Pabarstykite druska. Kepkite iš abiejų pusių.
* Ant iškepusios baklažano juostelės dėkite trintos pastos šaukštą ir „Gouda“ sūrio gabaliuką. Susukite ir persmeikite sumuštinio pagaliuku.
* Baklažanų suktinukus šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 5 minutes.
* Iškepusius baklažanų suktinukus puoškite petražolėmis ir ragaukite.