Ingredientai
vyšniniai pomidorai
100
g
alyvuogių aliejus
20
ml
druska ir pipirai
pagal skonį
mini mocarelos sūris
50
g
kvietiniai miltai
50
g
kiaušinio plakinys
1
vnt.
duonos džiūvėsėliai
50
g
balzaminio kremo actas
šlakelis
Turtingesniam stalui rekomenduojame mocarelos užkandį. Jį valgydami maloniai jusite įvairiausius skonius. Mocarelos užkandžių ruoškite visą lėkštę, nes jie tikrai sulauks nemenko pripažinimo.
Gaminimo eiga
* Susmulkintus bazilikus berkite į indą, ten pat – vyšninius pomidorus, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Viską išmaišykite.
* Į indą su daržovėmis dėkite mini mocarelos sūrio rutuliukus, išmaišykite.
* Kitus mini mocarelos sūrio rutuliukus pavoliokite miltuose, paskui – kiaušinio plakinyje, duonos džiūvėsėliuose ir virkite iki 180 laipsnių įkaitintame aliejuje 3 minutes. Išvirusius perkelkite ant popierinio rankšluosčio. Pagardinkite druska.
* Ant medinio iešmelio verkite pasimarinavusį mocarelos rutuliuką iš indo, pomidorą ir galiausiai – keptą mocarelos gabaliuką.
* Vėrinukus sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite balzaminio acto kremu. Skanaukite!