Susikurti namuose iškylų dvasią padės čiabatos sumuštinis su kiaušiniu. Pasijusite lyg būtumėte prie laužo ir lauktumėte itin gardžių pusryčių. Tiesa, sotų čiabatos sumuštinį su kiaušiniu gaminkite ne tik pusryčiams ir, žinoma, valgykite nelaukdami, kol atauš.

Gaminimo eiga

* Nupjaukite čiabatos duonelės viršų ir išskobkite dalį minkštimo.

* Į čiabatos duonelės vidų dėkite kiaulienos kumpio riekelę, įspauskite kreminio sūrio ir įleiskite kiaušinį.

* Pagardinkite druska ir pipirais, uždėkite baziliko lapelių.

* Uždenkite duonelę nupjautu viršumi, patepkite alyvuogių aliejumi.

* Suvyniokite čiabatos sumutinį į foliją ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

* Iškepusį čiabatos sumuštinį atidenkite, pašlakstykite saldžiarūgščiu padažu ir nieko nelaukdami mėgaukitės.