Patiekite svečiams virtas kriaušes su pistacijų ledais ir komplimentų neatsiginsite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi restorano verto deserto receptu. Neabejokite – paragavę virtų kriaušių su pistacijų ledais visi liks maloniai nustebę.

Gaminimo eiga

* Kriaušes nulupti, perpjauti perpus, išimti sėklalizdžius.

* Į puodą įpilti vandens, įmesti čiobrelio šakeles, suberti cukrų, cinamoną, įmesti vanilės ankštį. Išmaišyti ir užvirinti.

* Į puodą dėti kriaušių puseles ir virti apie 20 minučių.

* Virtas kriaušių puseles patiekti su sausainių trupiniais, pistacijų ledais. Kriaušes apšlakstyti balzaminiu actu, ledus apibarstyti lazdynų riešutais ir dekoravus čiobrelio lapeliais skanauti.