Susitikime taip pat dalyvavusi „Delfi“ žurnalistė Kristina Pocytė-Medutė džiaugėsi, kad Nemenčinės bendruomenė buvo labai aktyvi – susirinkę žmonės, tarp kurių buvo moksleiviai, mokytojai, senjorai uždavinėjo daug klausimų, patys dalinosi savo pamąstymais.

Iniciatyvos Saugu susitikimas su Nemenčinės bendruomene

„Be kitų palietėme ir informacinio saugumo temą, aiškinomės, ar lengva atpažinti melagingas naujienas, kaip atskirti patikimą informaciją. B. Vanagas išties puikiai sugebėjo užmegzti kontaktą su bendruomene – kaip jis pats yra sakęs, jam labai patinka tokie susitikimai, jam įdomu bendrauti su žmonėmis, ir tai buvo aiškiai matyti. Jis ne tik atsakė į užduotus klausimus, bet ir pats labai domėjosi, kuo gyvena kiti“, – pasakojo ji.

Iniciatyvos Saugu susitikimas su Nemenčinės bendruomene

B. Vanagas papasakojo apie savo patirtis, ką iš lenktynininko patirties gali pritaikyti kariuomenėje, kaip atgauna jėgas, pasidalino vertingais patarimais. Pasak jo, prikaupti atsargų tikrai nėra svarbiausia atsargumo priemonė – kur kas svarbiau žinoti, kaip elgtis, artimiau pažinti kaimynus, suprasti, kas kuo kam gali padėti ištikus krizinei situacijai.Visi, kurie norėtų, kad iniciatyvos „Saugu“ ambasadoriai lenktynininkas Benediktas Vanagas arba gynybos ekspertas Darius Antanaitis kartu su „Delfi“ komanda atvyktų į susitikimą su jų bendruomene, kviečiami registruotis čia.

Susitikimų metu galėsite ne tik išgirsti atsakymus į jums rūpimus klausimus, bet ir pasidalinti savo idėjomis, ką galime padaryti, kad Lietuva ir toliau būtų saugi šalis.