Renginyje dalyvavo gausus žmonių būrys, įskaitant ir Visagino mero komandą. „Buvo nuostabu matyti, kad į susitikimą atvyko tiek daug žmonių, net salė buvo pilna. Dar labiau nustebino aktyvus jaunimo dalyvavimas – kai kurie net vilkėjo šaulių uniformas. Jie ne tik daug žinojo, bet ir uždavė labai konstruktyvius klausimus, bendravome atvirai ir nuoširdžiai“, – įspūdžiais dalijosi K. Pocytė-Medutė.

Gynybos ekspertas ir „Saugu“ iniciatyvos ambasadorius Darius Antanaitis taip pat išreiškė pasitenkinimą susitikimu. „Man visuomet malonu bendrauti su bendruomenėmis ir dalintis žiniomis, tai dariau dar prieš prisijungdamas prie šios iniciatyvos. Ypač džiugu, kai žmonės patys imasi iniciatyvos, ypač mažesnėse bendruomenėse, kur žmonės gerai pažįsta vieni kitus, gali kreiptis pas kaimyną patarimo ir nori kartu spręsti iškilusius klausimus“, – kalbėjo jis.

Visagine žurnalistų kalbinti žmonės teigė, kad mieste jaučiasi saugūs ir nesileidžia įbauginami tų, kurie galbūt norėtų sukelti nerimą. Kviečiame visus, kurie norėtų, kad iniciatyvos „Saugu“ ambasadoriai, D. Antanaitis arba lenktynininkas Benediktas Vanagas, kartu su „Delfi“ komanda apsilankytų jų bendruomenėje, registruotis. Susitikimų metu ne tik gausite atsakymus į jums rūpimus klausimus, bet ir galėsite pasidalinti idėjomis, ką galime nuveikti, kad Lietuva išliktų saugi.

Primename, kad „Delfi“ iniciatyva „Saugu“ tęsia kelionę po Lietuvą. Praėjusią savaitę komanda kartu su kitu iniciatyvos ambasadoriumi, lenktynininku ir šauliu Benediktu Vanagu viešėjo Nemenčinėje. Bendruomenei išsakant savo idėjus ir klausimus B. Vanagas pabrėžė, kad visiškai nebūtina leisti pinigus ir kaupti konservų atsargas – kur kas svarbiau tiesiog mintyse susidėlioti šeimos planą, apgalvoti, kaip reikėtų elgtis kilus krizinei situacijai.

Susitikime taip pat dalyvavusi „Delfi“ žurnalistė Kristina Pocytė-Medutė džiaugėsi, kad Nemenčinės bendruomenė buvo labai aktyvi – susirinkę žmonės, tarp kurių buvo moksleiviai, mokytojai, senjorai uždavinėjo daug klausimų, patys dalinosi savo pamąstymais.

„Be kitų palietėme ir informacinio saugumo temą, aiškinomės, ar lengva atpažinti melagingas naujienas, kaip atskirti patikimą informaciją. B. Vanagas išties puikiai sugebėjo užmegzti kontaktą su bendruomene – kaip jis pats yra sakęs, jam labai patinka tokie susitikimai, jam įdomu bendrauti su žmonėmis, ir tai buvo aiškiai matyti. Jis ne tik atsakė į užduotus klausimus, bet ir pats labai domėjosi, kuo gyvena kiti“, – pasakojo ji.

B. Vanagas papasakojo apie savo patirtis, ką iš lenktynininko patirties gali pritaikyti kariuomenėje, kaip atgauna jėgas, pasidalino vertingais patarimais. Pasak jo, prikaupti atsargų tikrai nėra svarbiausia atsargumo priemonė – kur kas svarbiau žinoti, kaip elgtis, artimiau pažinti kaimynus, suprasti, kas kuo kam gali padėti ištikus krizinei situacijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)