„Drone Training School“ mokymai prasidės jau š. m. rugsėjo mėnesį Vilniuje ir ateityje vyks visoje Lietuvoje. Būsimų pilotų patogumui įgyti dronų valdymo įgūdžius bus galima visuose didžiuosiuose šalies miestuose. Mokykloje dirbs instruktoriai, kurie žinias ir patirtį įgijo Ukrainoje. „Drone Training School“ bendradarbiauja su gerai žinoma „Boryviter“ kariuomenės rengimo mokykla Ukrainoje, o tai leis užtikrinti aukštą mokymų kokybę ir mokymų programos aktualumą.

Išskirtinės programos ypatybės

„Mokymų programos yra pritaikomos pagal kiekvienos tikslinės grupės poreikius. Civilius asmenis mokysime ne tik valdyti droną, bet ir mokėti jį sukonfigūruoti, pasirinkti tinkamus komponentus. Specializuotoms, institucinėms įstaigoms bus siūlomos programos, pritaikytos šiuolaikiniams iššūkiams, remiantis Ukrainos karo patirtimi. Ukrainos konfliktas aiškiai parodė, kad dronai tapo neišvengiama karo dalimi, o gebėjimas juos valdyti dažnai lemia kovos rezultatą. Todėl mūsų mokyklos programoje didelis dėmesys skiriamas taktiniam dronų panaudojimui ir operacijų planavimui. Tam planuojame pritaikyti ir programinę įrangą, kuri mokymosi procesą padarys maksimaliai naudingą, bet ir labai įdomų „ – teigia VšĮ „Maži bet stiprūs“ vadovė bei „Drone Training School“ direktorė Giedrė Gudonytė.

Mokymų trukmė priklausys nuo pasirinktos programos ir sieks nuo 60 iki 120 valandų. Daug dėmesio bus skiriama praktiniam mokymuisi įvairiomis sąlygomis. „Tai intensyvūs kursai, kurie apims platų teorinių ir praktinių žinių spektrą, įskaitant dronų valdymo, vaizdo sistemų, radijo ryšio, konfigūravimo bei dronų surinkimo aspektus. Mokymus baigę dalyviai įgis ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių, būtinų saugiam ir efektyviam dronų valdymui. Mažose, iki 20 asmenų grupėse teoriniai mokymai bus koncentruoti, o praktika vyks grupėse iki 10 asmenų, užtikrinant asmeninį dėmesį kiekvienam besimokančiajam“ – teigia G. Gudonytė.

Naujausių technologijų ir praktinės patirties Ukrainoje integracija

Specializuoti, institucijoms skirti „Drone Training School“ kursai įdomūs tuo, kad į mokymo procesą integruojama naujausia su dronais susijusi įranga, įskaitant ir radioelektroninės kovos priemones, kuri naudojama realiose kovinėse misijose Ukrainoje. Mokyklos instruktoriai tobulinasi ir nuolat tobulinsis Ukrainoje, o tai leis užtikrinti, kad mokymai atitiks naujausias karo Ukrainoje realijas. Tuo tarpu ilgametė UAB „PMC Training“ patirtis švietimo srityje leis užtikrinti maksimalų dėmesį mokymosi proceso kokybei ir saugumui.

„Nors mokykla tik pradeda savo veiklą, neapsiribosime tik FPV dronų valdymo mokymais. Jau dabar intensyviai ruošiamės plėsti mokymus ir pristatyti naujas mokymo programas kitų tipų dronams - fiksuoto sparno (fixed wing), multirotoriniams ir kt., o ateityje planuojame pradėti rengti ir dronų mokymų instruktorius“ – teigia G. Gudonytė.

„Drone Training School“ interneto svetainėje www.dts.lt rasite daugiau informacijos apie mokymus ir registraciją.

Mokyklą bendromis pastangomis įsteigę VšĮ „Maži bet stiprūs“ ir UAB „PMC Training“.