„Šiemet jau dešimtą kartą organizavome projektą „Lietuvos įtakingiausieji“, kurio metu, bendradarbiaujant su „Spinter“ tyrimais ir žurnalu „Reitingai“, aiškinomės, kas Lietuvoje yra įtakingiausi politikos veikėjai, verslo, žiniasklaidos, popkultūros atstovai, visuomenininkai ir tarnautojai plačiosios visuomenės ir elito nuomone. Visi, kurie šiuose sąrašuose užima aukščiausias pozicijas – ryškūs žmonės, turintys savo nuomonę, mokantys ją argumentuoti, savo srityse daug pasiekę dėl strateginio mąstymo, kūrybiškumo, sugebėjimo rasti netikėtų idėjų. Mums labai įdomu išgirsti, ką jie galvoja apie saugumo situaciją Lietuvoje, kokių pasiūlymų turi“, – sako Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, „Delfi“ vyr. redaktorė.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

„Saugu“ forume susitiks tarp aukščiausių pozicijų visuomenininkų sąraše esantis Jonas Ohmanas, tarp įtakingiausių žiniasklaidos atstovų esantis žurnalistas, apžvalgininkas Rimvydas Valatka, vienas iš popkultūros sąrašo lyderių Arūnas Valinskas ir kiti.

Tai bus jau trečiasis „Delfi“ iniciatyvos „Saugu“ forumas: pirmajame susitiko politikos, antrajame – verslo atstovai. Iniciatyvą pradėjęs naujienų portalas „Delfi“ įsipareigojo šiuos forumus iki jos pabaigos rengti kiekvieną mėnesį, tad karštų ir aktualių diskusijų dar bus ne viena.

„Delfi“ iniciatyva „Saugu“ siekia priminti Lietuvos žmonėms, kad esame saugi šalis ir toliau tokia būsime, kai kiekvienas – politikai, verslas, piliečiai – prie to prisidės patys. Profesionalus žurnalistų parengtas turinys saugumo temomis, diskusijų forumai, platesnį naujienų kontekstą padedantys suprasti ekspertų komentarai, susitarimas, ką kiekvienas galime padaryti, kad būtų saugu – visa tai rasite „Saugu“.